De zilte zee op uw lippen, verse eilander zeekraal in de zomerse salade, notige geuren van afgevallen bladeren tijdens de herfstwandeling, een heerlijke cranberrycompote bij uw stoofschotel of gewoon genieten van een warme kop chocolade met tintelende tenen bij het knappend haardvuur na de gure strandwandeling. Dit en veel meer beleef je op Terschelling!

Een ding is zeker: Terschelling is in alle jaargetijden een bijzonder eiland met een heel eigen sfeer en heel veel ruimte. Een eiland om eindeloos te ontdekken en om vaak weer terug te komen. Al van verre verwelkomt de vuurtoren ‘Brandaris‘ de eilandgasten. Deze 400 jaar oude blikvanger is de voorbode van een gegarandeerd geslaagde vakantie. Op dit eiland gaat alles op zijn eigen ‘eilandspecifieke’ manier. Er is voor iedereen altijd wat te doen. Is het niet in de talloze gezellige restaurants, cafés en kroegjes dan wel tijdens de evenementen die hier het hele jaar door plaatsvinden.

Rustzoekers echter koesteren hier hun ‘geheim’. Want Terschelling bestaat voor tachtig procent uit schitterende natuur. Met Europees natuurreservaat De Boschplaat als oogverblindend hoogtepunt. Het eiland is doordrenkt met de eilander cultuur. Of je nu van eigengeraapt zeefruit van het wad geniet bij kookstudio ‘Flang in de Pan‘, of dat je samen met je familie uit volle borst meezingt met de speelman op de huifkar tijdens de rit over de Boschplaat, een ding is zeker: Terschelling is een eiland met karakter, en dat proef je!

Meer over Terschelling

Het Waddeneiland Terschelling is een zeer populaire vakantiebestemming en wordt jaarlijks door circa 425.000 mensen bezocht. Het eiland heeft circa 4800 inwoners en heeft 15 officiële kernen. De hoofdplaats van het Waddeneiland is West-Terschelling en telt circa 2400 inwoners. De vuurtoren van Terschelling de Brandaris is de oudste vuurtoren van Nederland. De Brandaris ligt 55,5 meter boven de zeespiegel. De vuurtoren heeft een hoogte van 53,66 meter. De haven van Terschelling ligt in West-Terschelling in een door de natuur gevormde baai. De veerboten Rederij Doeksen en Rederij EVT hebben hier ook hun veerhaven. U kunt als toerist terecht op de vele campings, hotels en vakantieparken. Daarnaast wordt er jaarlijks op het eiland het populaire Oeral Festival gehouden. Voor meer informatie over Oerol of andere evenementen kunt u terecht op de evenementen pagina via de knop hieronder.

Bron http://www.parkerenbijharlingen.nl/informatie/