Over zee en ver van de woelige wereld. Daar ligt Vlieland. Je beweegt je er te voet of op de fiets. Auto’s zijn er voor niet-eilanders niet toegestaan. Er heerst een weldadige rust. Prachtige zandstranden strekken zich aan de noordkant uit over de lengte van het eiland. In het zuiden van het eiland vormen de Wadden de horizon. Er zijn bossen en het prachtige kweldergebied, “de Kroonspolders”.

Het eiland eindigt in een overweldigende zandvlakte, “de Vliehors”. Het enige dorp op het eiland is Oost-Vlieland en wordt gedomineerd door de rode vuurtoren op het 40 meter hoge Vuurboetsduin. De gevels in het dorp doen denken aan vervlogen tijden. Erachter zijn leuke winkeltjes, gezellige bars en intieme restaurantjes.

Het Waddeneiland is een zeer populaire vakantiebestemming en wordt jaarlijks door circa 180.0000 mensen bezocht. Vlieland heeft circa 1100 inwoners en is na het Waddeneiland Schiermonnikoog de dunstbevolkte gemeente van Nederland. Het eiland heeft maar één dorp en dat is Oost-Vlieland. De vuurtoren van Vlieland staat boven op de Vuurboetsduin en wordt de Vuurduin genoemd. De vuurtoren ligt 51 meter boven de zeespiegel dit komt door de hoge ligging van 42 meter. De Vuurduin is zelf slechts 9,5 meter hoog. De jachthaven van Vlieland is gelegen aan de Oostkant van het dorp en is het gehele jaar geopend. De jachthaven biedt plaats aan circa 300 schepen. Naast de jachthaven heeft Vlieland voor de veerdienst een aparte aanlegsteiger, deze is gelegen bij het dorp zelf. U kunt als toerist zowel kamperen als overnachten in een hotel, appartement of vakantiehuis.

Bron: parkerenbijharlingen.nl

Vuurtoren van Vlieland - Goedkoop en vertrouwd parkeren voor Harlingen, Terschelling en Vlieland doet u bij All in Parkeren Harlingen.