Gaat u naar een evenement op Terschelling dan staat uw auto veilig geparkeerd bij All in parkeren Harlingen! Bekijk hieronder de verschillende evenementen op het eiland of reserveer direct!

 

Maart

Fjoertoer
Bij de Fjoertoer Terschelling geniet je van de prachtige natuur van het eiland: je wandelt door polder, bossen, duinen en over het strand. Wanneer het donker wordt, wijzen bakens van vuur en licht, gemaakt door eilander kunstenaars, de juiste koers. En natuurlijk finish je bij de enige echte ‘Fjoertoer’: de Brandaris.

Website: http://www.fjoertoer.nl

Mei

Reddingbootdag 
Jaarlijks organiseert de KNRM de landelijke open dag. U kunt dan een kijkje nemen op het reddingsstation en meevaren op de reddingsboten. Er worden tevens films vertoond, demonstraties gegeven en verhalen verteld.

KNRM Reddingbootdag foto Mario Rentmeester


HT roeirace
De sloepenroeirace Harlingen–Terschelling, ook wel HT zeilrace genoemd, wordt jaarlijks georganiseerd door de Harlinger Watersportvereniging. De 34 kilometer lange oversteek over de Waddenzee is een van de zwaarste roeitochten van Nederland. Dat komt door de ruige en onvoorspelbare Wadf Een van de gezelligste evenementen op Terschelling.


Sagitta zeilrace
De zeilrace wordt jaarlijks gehouden na de Ht sloepenroeirace en wordt dan in omgekeerde richting afgelegd. Een ander markant verschil is dat er nu niet geroeid maar gezeild moet worden door de sloepen.

Juni

Terschellinger Sloepenrace
Een roeirace van Harlingen naar Terschelling waaraan zowel heren– als damesteams deelnemen. De circa 34 km lange oversteek over de Waddenzee is één van de zwaarste roeitochten in Nederland. 

Website: http://www.hwsv-harlingen.nl


Oerol
‘Oerol’ staat voor ‘overal’ in het Terschellinger dialect. Tijdens het Oerolfestival worden er op ongeveer 40 locaties op het eiland onder andere theater, muziek en beeldende kunst voorstellingen gehouden met medewerking van kunstenaars uit binnen– en buitenland. Dit wordt zowel in het bos, in de dorpen als op het strand uitgevoerd. Oerol is een van de drukst bezochte evenementen op Terschelling.

Website: http://www.oerol.nl

Juli

Sint Jan’s draverij
De Sint Jan’s draverij behoort tot de oudste feesten op Terschelling. In het wit gestoken Terschellingers rijden in de Oosterburen van Midsland boerenpaarden volgens eeuwenoude traditie – bij voorkeur zonder zadel – zowel voor de eer als voor de prijzen. 

Website: http://www.boerenopterschelling.nl


Verschillende braderieen 
In West-Terschelling en Midsland. Op de braderie zijn diverse kramen te vinden met typische eilander producten zoals honing,cranberries, kaas etc.

 

Augustus

Demonstratie roeireddingsboot met paarden
U kunt genieten van een demonstratie van de roeireddingsboot met paarden. De klassieke reddingsboot de ‘Secretaris Schumacher’ wordt op de lanceerwagen door tien Friese paarden door de duinen en de branding de zee ingetrokken. De lancering is bij Paal 8.


Horizontoer
De Horizontoer is een zeilend cultureel muziek- en theater talentenfestijn, varend van Waddeneiland naar Waddeneiland. Het festival wordt georganiseerd door een team van professionals en vindt jaarlijks plaats i augustus. Tien grote schepen met ongeveer 100 artiesten en natuur en cultuurminende passagiers aan boord overspoelen in tien dagen de verschillende waddeneilanden. Met muziek, theater en cabaret. Van ingetogen tot brutaal


Cyprianrace
Op Terschelling wordt jaarlijks de Cyprian Race voor paarden en pony’s gehouden. De Cyprian was een boot die in een storm vergaan is voor de kust van Terschelling. Als er zo’n bericht kwam, dat er een schip vergaan was werd het juttersbloed wakker en gingen alle mannen van het eiland die in het bezit waren van een paard zo snel mogelijk naar het strand om te halen wat er te halen viel. De Cyprian Race wordt gehouden ter herinnering aan die juttersraces uit het verleden. locatie: Midsland aan Zee


Verschillende braderieën
Onder andere in West-Terschelling en Midsland vindt u leuke braderieën. Op de braderie zijn diverse kramen te vinden met typische eilander producten zoals honing, cranberries, kaas etc.

September

Veemarkt In de Ooster– en Westerburen van Midsland verhandelen boeren jaarlijks hun vee. Daarnaast is er veel gezelligheid en zijn er diverse kraampjes. 

Website: http://www.boerenopterschelling.nl


Rock & Roll Street
Tijdens dit evenement dat in een weekend plaatsvindt, wordt de sfeer op diverse podia, binnen en buiten het centrum van Midsland bepaald door de fifties! Rock & Roll muziek, kleding, oldtimers en Solexen.


Open Monumentendag 
De Open Monumentendag is een jaarlijks weekend half september, waarop duizenden monumenten in Nederland gratis toegankelijk zijn voor publiek. De deelnemende monumenten zijn te herkennen aan de Open Monumentendagvlag. Naast het openen van hun deuren, organiseren vele locaties ook on-site activiteiten, zoals tentoonstellingen, muziek en rondleidingen.

Oktober

Kuiper Brandaris zeilrace 
Zeilrace van Harlingen naar Terschelling voor zeilschepen. De wedstrijd is in het leven geroepen tijdens het 400 jarig bestaan van de Brandaris. 

Website: http://www.kuiperbrandarisrace.nl


Nacht van de nacht 
In Oosterend wordt de Nacht van de nacht gevierd. Met de Nacht van de nacht wordt aandacht gevraagd voor de schoonheid van de duisternis. De Wadden eilanden zijn uitgeroepen tot donkerste plek van Nederland. De stichting Natuurlijk Oosterend wil u graag uitnodigen om deze schitterende duisternis met ons te komen ervaren.


Terschellinger Filmdagen 
Klassiekers en kaskrakers, herfstweer en warme chocomelk, Terschelling staat in het teken van goede films en gezelligheid in november. Lekker uitwaaien op de brede stranden, eilander specialiteiten eten in de gezellige restaurantjes en heerlijk wegdromen in een van de vele unieke filmzalen. We draaien pareltjes van eigen bodem, reiken de Gouden Sil uit voor de beste korte eilandfilm en verwennen u met een reeks geweldige films!schellingerfilmdagen.nl

November

Terschellinger Marathon Berenloop 
Het parcours van deze marathon gaat over het hele eiland en door alle soorten natuur. Deelnemers kunnen kiezen tussen een halve en een hele marathon. Informatie over inschrijvingen, het parcours, de wedstrijd, uitslagen en vele andere punten kun je vinden op de website. 

Website: http://www.berenloopterschelling.nl


Intocht Sinterklaas Terschelling 
Half november komen Sinterklaas en zijn Pieten op het eiland. De stoomboot zal in West-Terschelling arriveren met daarna een rondrit door het dorp. Aansluitend bezoekt hij de dorpen Midsland en Hoorn. Voor kinderen een van de

December

24 december Lichtjestocht Oosterend 
Op kerstavond, wordt in Oosterend weer de traditionele Lichtjestocht gehouden. Het dorp is sfeervol verlicht tijdens de hele kerstvakantie met specifieke kerstactiviteiten bij de verschillende ondernemers. Kinderen kunnen zich hier prima vermaken terwijl ouders op hun gemak de kraampjes bekijken. Je kan tijdens de Winterfair heerlijke hapjes en drankjes verkrijgen. En natuurlijk is er muziek!

Voor meer informatie over bovenstaande evenementen kunt u terecht bij de VVV in West-Terschelling. Zie ook de website van de VVV voor extra informatie.