Harlingen is één van de elf Friese steden en telt circa 15.000 inwoners. De inwoners van de stad hebben minder met de Friese taal dan in andere plaatsen in de provincie Friesland. De Friese taal wordt dus weinig gesproken in de havenplaats. Dit komt wellicht doordat veel hier afhankelijk is geweest van de handel en men zich meer richtte op Holland.

De inwoners van Harlingen hebben ook een bijnaam genaamd: “Tobbedansers”. Deze naam heeft men te danken door het maken van bont. Het bont werd gemaakt van wol en de wol werd schoon gemaakt in tobbes, vandaar deze opmerkelijke bijnaam. De gemeente Harlingen telt circa 16.000 inwoners en bestaat uit drie officiële kernen. Dit zijn Harlingen, Midlum en Wijnaldum.

De haven van Harlingen liggend aan de Waddenzee is belangrijkste haven van de provincie Friesland. De haven is een visserijhaven, recreatiehaven, veerhaven en een handels- en industriehaven. De veerdienst naar de Waddeneilanden Terschelling en Vlieland is gevestigd in de haven. De bruine vloot is tevens gevestigd in de haven van Harlingen. Deze vloot bestaat uit circa 500 traditionele zeil- en motorschepen. De bruine vloot wordt tegenwoordig gebruikt voor toeristen die op vaarvakantie willen gaan.

Bron: http://www.parkerenbijharlingen.nl/informatie/

Het laatste nieuws van de stad leest u op de volgende website:
http://www.harlingenboeit.nl/

Walvisfontein in de gemeente Harlingen - Goedkoop parkeren voor Harlingen, Terschelling en Vlieland doet u bij All in Parkeren Harlingen.
Walvisfontein